Vakantie in Zeeland

Harde wind!

We zijn op vakantie geweest in Zeeland, op boerderij annex camping ‘De Kluithoek’ in Meliskerke op Walcheren. Weinig regen dit jaar, wel veel wind. En gigantische noodbui dwong ons een nachtje thuis in De Meern te slapen, omdat alles nat was. De dag erna (met de oude stormvaste en waterdichte De Waard-tent) waren we er weer.

Eigenwijs Siepie struint de hele camping overSibren aait het kalf (dat daarbij zijn hand in 's kalfs bek verdwijnt, boeit hem niet)Boerinnetjes Isa en Marijn (elke avond na of voor het eten koeien melken)

De kinderen hebben zich prima vermaakt. Zo’n camping bij de boer is natuurlijk geweldig: koeien melken, spelen in de hooiberg, kalfjes aaien, de meiden werden echte boerinnen (Isa vroeg zelfs of wij ook op een boerderij gingen wonen). Bovendien was er een grote trampoline. En Sieb was voor geen enkel beest bang (hoewel hij de koeien in het begin wel erg groot vond). Het liefst ging hij bij de kalfjes kijken of stoeien met de hond. En wij maar achter hem aan hobbelen.

De meiden balanceren op strandpalenVliegeren op het strand (jammer dat er juist die dag nauwelijks wind was)Isa op de fiets (meestal ver achterop)

En we hadden een strandhuisje gehuurd in Zoutelande, 4 km verderop. Een echte aanrader, want we hoefden niet telkens met alle troep te slepen en gingen dus gauw even naar het strand, op de fiets. Het weer was daar doorgaans heel goed, de donkere wolken dreven over en wij zaten in het zonnetje.

En nu weer fijn aan het werk. En Marijn gaat morgen voor het eerst naar school, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

  Textile Hulp